[ Suomeksi ]
Qualette-käyttöopas

Arviointitaulun lisääminen tuotteeseen

Lisää tuotteeseen sisältösivu ja valitse sivutyypiksi Arviointitaulu. Tämän jälkeen pystyt antamaan sivulle otsikon ja arvioinnille ohjeistuksen sekä muokkaamaan Arviointitaulun ominaisuuksia viidellä välilehdillä. Muokkaus on mahdollista myös julkaisun jälkeen.

Ulottuvuudet: Kirjoita kenttään teksti, joka kertoo osallistujalle, minkä suhteen asioita ollaan arvioimassa. Teksti näkyy Arviointitaulun "napakympissä". Arviointitauluun voidaan määrittää myös useampia arviointiulottuvuuksia "Lisää"-painikkeella. Kehittäjän määrittämät ulottuvuudet (esimerkiksi hyödyllisyys, kustannukset ja kiireellisyys) näkyvät arviointitaulun vasemmassa yläkulmassa.

Asiat: Voit kirjoittaa arvioitavista asioista lyhyen otsikon (max 60 merkkiä) lisäksi pidemmän kuvauksen (max 1500 merkkiä). Pidempi kuvaus tulee näkyviin, kun osallistuja vie hiiren kursorin otsikon päälle. Pitkän kuvauksen voi halutessa myös jättää tyhjäksi. Yhdelle arviointitaululle mahtuu 25 arvioitavaa asiaa.

Tuonti: Tämä osio on merkityksellinen, jos Arviointitaululle kerätään samaan tuotteen sisältä materiaalia arvioitavaksi. Kehittäjä voi ensinnäkin valita, suodatetaanko asioita ennen taululle pääsyä. Toiseksi hän merkitsee ne signaalien keruusivut, joilta materiaali arvioitavaksi kerätään.

Ulkoasu: Arviointitaululle voidaan valita erilaisia ulkoasuja. Ulkoasulla tarkoitetaan taulun taustakuvaa sekä väri- ja fonttiasetuksia. Voit tilata työryhmällesi uusia ulkoasuja osoitteesta support@fountainpark.com.

Optiot: Tällä välilehdellä voit valita Arviointitauluun lisäominaisuuksia.

Näkyvätkö asioiden etäisyydet taululla numeerisesti?

Arvioiko vastaaja useamman kuin yhden taulullisen asioita? Yhdelle Arviointitaululle mahtuu näkyviin 25 asiaa. Mikäli halutaan, että osallistuja ottaa kantaa useampaan asiaan, voidaan arviointi toteuttaa useammassa erässä. Arviointierien välillä voi liikkua ruudun yläkulmassa olevan valikon kautta. Esimerkiksi jos arviointitaulussa on 120 asiaa, osallistuja liikkuu viiden arviointierän välillä.



 

Liitetäänkö Arviointitauluun kommentointimahdollisuus, jolloin arvioija voi kommentoida muiden syöttämiä asioita ja lukea muiden kommentteja?

Käytetäänkö roskista? Osallistujilla on mahdollisuus poistaa Arviointitaululta mielestään tarpeettomia asioita. Asia, joka on siirretty roskikseen kolme kertaa, poistuu seuraavista arvioinneista automaattisesti.